
Aprikosolje: Lat. Prunus Armeniaca. En meget ettertraktet fuktighetsgiver, rik på vitamin A og E. Aprikoskjerneolje blir trukket ut av de kjernene som finnes i aprikosstenen. Oljen hjelper huden til å beholde sin elastisitet og smidighet, uten å føles fet. Den er spesielt effektiv for tørr og moden hud.
Bivoks: En naturlig voks, laget av bier i celleveggene i honningkuben. Dette er en naturlig emulgator, som blir brukt i kosmetikk. Den gir produktene en herlig, naturlig duft og farge og tilsatt i fuktighetskremer, bidrar den til å forsegle og beskytte huden.
Kjernemelk: En spesialmelk, som er rikere på fett enn helmelk. I århundrer har melk blitt brukt som et naturlig og beroligende middel for å rense huden og gjøre den myk og smidig.
Kakaosmør: Triglycerider av fettsyrer, kaget av bønnene fra kakaotreet. (Theobroma Cacao). Kakaosmør er en meget god fuktighetsgiver, som mykgjør og beskytter sår hud, lindrer irritasjon irritation and minsker synlige tegn til rynker og strekkmerker. Kakaosmør kan også brukes som binde- og fortykningsmiddel i naturlig kosmetikk. Den dufter søtt av sjokolade.
Kokosnøttolje: Lat. Cocos nucifera. Kjøttet fra kokosnøtten er rikt på fett, og når det presses, utgir det en hvit, søtlig og meget fuktgivende olje. Oljen har fast form i romtemperatur, men smelter raskt på huden. Konsistensen på kokosnøttolje bidrar til å binde naturlige kremer, der man ikke ønsker kjemikalietilsetninger. Oljen, som vanligvis er blandet med annet fett, er mye brukt i solprodukter. Den beskytter mot miljøet ved å lage en tynn hinne, som ikke blir absorbert. Kokosnøttolje er fin til bruk på huden etter soling og er også revitaliserende for tørt og ødelagt hår. Den er mild og har gode renseegenskaper.
Valurt: Valurt inneholder allantoin, som stimulerer cellefornyelse og øker celleproduksjonen for å bidra til raskere leging av skader. Valurt hjelper til å lindre betennelse, brannskader, sår, hovenhet og bitt.
Sitronolje: Kommer fra det ferske skallet på frukten fra sitrontreet, og oljen er kjent for sine sammentrekkende egenskaper og dempe irritert hud. Sitronolje i hårprodukter, gir vakker glans til håret og er også verdsatt for sin karakteristiske søte, fruktige og friske sitronduft. Den balanserer overaktive kjertler, som bidrar til fet og uren hud og renser og gjenoppliver hudstrukturen. Oljen er meget bra til å bekjempe flisete negler og i generell håndpleie.
Mentol: olje og saft fra planten gir en naturlig, kjølende og antimikrobiell virkning tilsatt i produkter.
Melkepulver: Rester i fast form, som er igjen etter at vann er fjernet fra avfettet kumelk. Inneholder 21 standard aminosyrer og har et høyt innhold av vitaminer og mineraler.
Appelsinolje: Lat. Citrus Aurantium Dulcis. Appelsintreet er et lite tre, opprinnelig fra Kina og India, men som nå kultiveres i Brasil, Kypros, Israel, Mexico og USA. Oljer presses ut fra det kalde, friske skallet på appelsinen og har en forfriskende og søt, men bløt aroma. Rundt 800 appelsiner gir 1,2 kg appelsinolje. I hudpleieprodukter brukes appelsinolje til å redusere poser unde øynene og motvirke tørr, rynkete hud. Både oljen og skallet brukes til å stimulere sirkulasjonen, bli kvitt urenheter og øke svetteproduksjon, som igjen bidrar til å frigi giftstoffer fra gusten, uren hud. Skallet brukes som en naturlig ”peeling”.
Furutjære: produsert ved destillasjon og brukes utvortes. Furutjære brukes mye I behandlingen av hudlidelser, da den virker beroligende og antiseptisk.
Gresskarfrøolje: oljen er rik på flerumettet fett, spesielt Omega 3 og 6. Den er også full av næringsrike ingredienser, som zink og vitamin A og E. Oljen brukes som fuktighetsgiver i kosmetikkprodukter, som såpe, ansiktskremer, lotion og solprodukter. Den er også en populær massasjeolje.
Bidronninggele: Bidronninggele er laget av nektar, pollen, blomsterdeler, vitaminer, mineraler og andre naturlige ingredienser og er meget næringsgivende. Det er en edel, mystisk substans, som honningbier produserer og kun gir til utvalgte, unge bier, som igjen blir til modne, fruktbare dronningbier. Dronningbien lever 40 ganger lenger enn sine arbeidsbier.
Salvie: Salvia officinalis. Salvie er en naturlig antioksidant og bladene fra denne lille eviggrønne planten, destilleres ved damp og brukes som tonic, rensende- og beroligende tilsetning. Det brukes også som en dufttilsetning i kremer. Araberne tror planten forhindrer død, mens kineserne pleide å koke te på bladene for en lindrende og beroligende drikk.
Sheasmør: Naturlig fett, som kommer fra karite-treet og er en verdifull og næringsrik tilsetning i fuktighetskremer. Sheasmør bidrar til å minske synlige rynker, forbedre elastisiteten i huden og beskytte mot aldring fra miljøet.
Løvtrebark: Lat. Quillaja saponaria. Naturlig fett, som kommer fra frukten av dette høye løvtreet fra syd Amerika. Barken inneholder saponin, som er en type såpe med flere medisinske egenskaper. Det er en verdifull og næringsrik ingrediens i fuktighetskremer for å minske rynker, forbedre hudens elastisitet og beskytte mot aldring fra miljøet.
Tetreolje: Lat. Melaleuca alternifolia. Aboriginerne i Australia har lenge brukt Tetreolje som antiseptisk middel. Oljen er mest kjent for sin antivirale, antibakterielle og antisoppdannende virkning. Den kan bidra til å bekjempe alle tre kategorier av smittende organismer (bakterier, sopp og virus). Til hud og hår, har tetre blitt brukt til å bekjempe akne og fet hud. Oljen har en karakteristisk, frisk aroma av mint og krydder.
Vaniljeekstrakt: Lat. Orchidaceae. Kommer fra det tropiske klima og ekstrakten er mest brukt som smakstilsetning (vanillin) i forbruksvarer og i kosmetikk.
Vitamin E: Finnes i vegetabilske oljer, som soya og er en naturlig antioksidant. Den er verdsatt for sin beroligende, regenererende effekt. D-Alpha Tocopherol er naturlig E-vitamin. DL-Alpha Tocopherol er syntetisk.
Hvitpil: Lat. Salix Alba; ekstrakt Salicin. Ekstrakten inneholder naturlige betahydroksisyrer, som virker som naturlig hudpeeling, og bidrar til å åpne og rengjøre tette porer.